Derbyna ”står som spön i backen” detta märkliga fotbollsår. Denna gången är det Ysby BK som står på menyn i Div 6 södra.

Walldia har haft ett exceptionellt skadeår i år och snart är spelarna ”slut”. Otur eller den extremt långa försäsongen som är orsak får vi förmodligen aldrig veta, vi hoppas slippa uppleva något liknande igen.

Som tur är har vi väldigt lojala spelare som ställt upp på ett bra sätt både i A och B-lagsserien då det behövts.
Gästerna Ysby BK har inte haft ett bra år men är alltid jobbiga att möta då de har en stomme som också ställer upp för sin förening.

Lite oro för att Wallevi inte skulle klara nederbörden som kommit sista tiden visade sig vara obefogad, den gröna planen var i bra skick.

Truppen för dagen: Dino, Robban, Tanne, Jakob, Zett, Kalle, Simon, Noak, Kenan, Viggo, Hannes
Avb: Micke, Sakhi, Linus och Eldin.

Något liknande matchen mot Knäred kunde vi nog inte förvänta oss då YBK är en lite mer svårfjällad motståndare.

Hemmalaget tar omgående kommandot och gästerna får inrikta sig på defensiva uppgifter. YBK hade tydligen också problem med skador då man tvingats placera sin bästa offensiva pjäs Junefalk i backlinjen.

Ysbys målvakt Davidsson skulle få att göra om man säger så. Redan i första minuten gör han en fotparad i den högre skolan om han nu verkligen ”visste” om det.

Bröderna Persson i BKW skulle bli ett ständigt hot för gästernas backlinje. I femte min blir Simon framspelad av Viggo, men Simon träffar inte målet.
Kalle K skjuter också utanför några minuter senare i bra läge.

Men så kommer ledningsmålet och det är Bröderna Persson som hjälps åt då Hannes hittar Viggo som hittar nätmaskorna bakom Davidsson, 1-0.

Men efter första kvarten insmyger sig lite bekvämlighet hos hemmaspelarna som kanske trodde att fortsättningen skulle lösa sig av sig själv.

Men Walldia dominerar ändå kraftigt men det saknas det där sista löpet eller ansträngningen som är skillnaden.

YBK har parkerat sin stora svartgula buss i straffområdet och sliter som djur för att göra livet surt för Walldianerna.

Tränare Karlsson i YBK skriker efter bestraffning av en Walldiaspelare när han blir av med bollen.

Trångt i gästernas straffområde är det och det underlättar för gästerna som inte behöver springa så många meter för att få undan bolluslingen.

Efter 33 min får Walldia en frispark från 35m som Tanne drar i ribban, där var det nära…

Ysby tvingas byta ut William Hjelm innan paus p. a skada

Kalle Karlsson igen skjuter över i bra läge.

Domare Persa blåser av första halvlek

Walldianerna skulle i pausen få sig en blåsning av Tränarduon som får en orkan att framstå som en lätt bris.
För dålig rörlighet befanns Walldias offensiv lida av, därav den dåliga utdelningen i målprotokollet.
Hade YBK slitit hårt i första halvlek var det inget mot vad som skulle ske i andra halvlek

Andra halvlek:

andra minuten in i andra halvlek börjar en 10 minuter av sällan skådad press från hemmalaget. Gästerna var trötta efter första halvlek och det var nu ingen pausvila i sikte.

Företrädesvis var det korridorerna till vänster och höger som användes av Walldianerna för att ta sig in i gästernas straffområde.
Min 46 Kalle kommer på högerkanten och hittar Viggo snett inåt bakåt, pang 2-0.

Min 48, Zett gör om momentet men nu från vänster, målet är samma man – Viggo som rullar in 3-0.

Anfallen sköljer nu över gästerna gång efter gång men gästerna sliter som galärslavar och lyckas förhindra ett fullständigt ras vilket det kunde blivit om inte YBK jobbat så hårt.

Man sliter i trans och täcker skott med alla kroppsdelar, tar god tid på sig vid alla avblåsningar.

Walldia tar till alla medel kanske lite ”döende svanen” ibland men nog blev Hannes bestulen på minst en straff

Walldias avbytare Sakhi, Micke, Eldin och Linus kommer in efterhand och får in ny energi i anfallen.

Den stora pressen från hemmalaget avtar med 10 minuter kvar, och Ysby får faktiskt till sitt första avslut på mål i 80 min.
Man får till och med en reducering när Junefalk tar sig in i de mer vana jaktmarkerna med minuten kvar av matchen.

Sammanfattning:
En solklar seger som borde varit större. All heder åt Ysby BK som verkligen visade offervilja i 90 minuter.